2013. november 11., hétfő

Jumper (Hipervándor) [2008]

Csalódás volt a film.

Nemrég adta le az egyik csatorna, gondoltam adok egy esélyt a filmnek. Összességében nem volt annyira rossz a film, de még egyszer tuti nem nézem meg. Az alapötlet nem lett volna rossz, de a megvalósítás pocsék volt. Nem a helyszínekre, vagy a színészekre, vagy a digitális effektekre gondolok, hanem a sztorira: a készítők valamiért nem tudtak normális forgatókönyvet írni. Értelmetlen volt az egész.


Az alaptörténet a következő: David (Hayden Christensen), egy nap felfedezi, hogy különleges képességgel rendelkezik: ő egy vándor, aki képes 1 másodperc alatt bárhova eljutni. Ő ezt ki is élvezi, egészen addig, míg rá nem jön, hogy valaki el szeretné kapni, és meg szeretné ölni. Ez a valaki Cox (Samuel L. Jackson) és szervezete, David pedig mindent elkövet, hogy megmentse apját (Michael Rooker) és a szerelmét, Millie-t (Rachel Bilson). Röviden ennyi.


SPOILER-esen folytatom: A digitális effektekkel, nem volt bajom, nagyon jól megcsinálták, bemutatták, hogy hogyan képes egyik helyről a másikra eljutni a Vándor. A szereplőkkel sem volt különösebb bajom, jól hozták a karaktereiket. Hayden és Rachel között pedig izzott a kémia. Samuel L. Jackson pedig kiválóan alakította a rossz fiút, habár jobban belegondolva, benne még sosem csalódtam. A forgatási helyszínek egyszerűen csodálatosak voltak. Nekem egyértelműen a római Collosseumi jelenetek tetszettek a legjobban. Nekem csak a történettel volt bajom: mégis magyarázza már el nekem valaki, ha egy nap bajba kerülök, és menekülnöm kell, mi a francért keresem fel a nagy szerelmemet, és keverem bajba őt is? Valahogy nem volt életszerű a helyzet.


Értékelés: 5/10
Egyszer megnézhető, így aki még nem látta, és szereti az akció filmeket, az nézze meg. Próbáljátok úgy nézni, hogy nem nagyon figyeltek a "bakikra", hanem élvezzétek a látványt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés