2013. november 30., szombat

Sorozatkritika: Victorious (V, mint Viktória)

Egy nagyszerű sorozat ért véget ma.

Egy korszak zárult le nálam a Victorious befejeztével. Ugyanis már kinőttem abból a korosztályból, akiket a Nickelodeon megcéloz, így azt hiszem a Sam & Cat-en kívül a többi sorozatát már nem fogom nézni.


Spoileresen folytatom a továbbiakban!

A Victorius nagyon szerethető, bájos, vicces sorozat, ami ugyan nem hasonlítható egy Gleehez, de a két sorozat nem is ugyanazt a korosztály célozza meg. Nagyon szerettem majdnem minden részét, a poénok is jók voltak (nem fetrengtem tőlük a földön, de megmosolyogtattak). Történetileg nem sok minden történt benne, a Hollywood Arts diákjainak hétköznapjait próbálta bemutatni. A címből is kitűnik, hogy a főszereplője Victoria Justice azaz Tori Vega volt, éppen ezért a legtöbb részben énekelt. Amivel nincs is baj, hisz remek hangja van, de én szívesen hallgattam volna többet Jadet (Elizabeth Gillies) és Catet (Ariana Grande) is. Ettől függetlenül tényleg nem volt semmi baj sem a sorozattal. A karakterekkel sem volt baj, mind egytől egyig kellett bele: a buta Cat, a rideg Jade, aki valójában nem az, a beképzelt Trina (Daniella Monet), akin sokat röhögtem, a szépfiú Beck (Avan Jogia), Robbie (Matt Bennett), akinek van egy bábja Rex (akin szintén sokat röhögtem), valamint a zeneszerző Andre (Leon Thomas III). Fontosnak tartom még megemlíteni Mr. Sikowitzot (Eric Lange) valamint Sinjint (Michael Eric Reid), akik ugyan nem főszereplők, mégis fontos mellékszereplők.


Amit igazán sajnálok az az, hogy hogyan lett vége. A Nickelodeon először berendelte a következő évadot, majd pár nappal később kiadott egy közleményt, hogy mégsem tart igényt már a sorozatra! Ezt elég szemét húzásnak tartom, pláne, hogy így esélyt sem adott arra, hogy egy normális befejező epizódot kapjon a sorozat, szemben az iCarly-val, ahol már előre beharangozták, hogy a hatodik évad lesz az utolsó. Azonban, ahogy már többször is írtam, Dan Schneider (iCarly, Drake & Josh, Victorious, Sam & Cat alkotója) azt mondta, ír egy befejező epizódot, azóta azonban semmi hír róla, kíváncsian várom, lesz-e belőle valami.

Sam & Cat
Az iCarlyval közös spin-offot kapott a sorozat, amiben Sam (iCarly) és Cat (Victorious) a főszereplők. Érdekességképp megjegyzem, hogy a Victoriusban a második évadban Helen (Yvette Nicole Brown) lett az igazgató, aki a Drake & Josh-ban is szerepelt, mind a karakter, mind a színésznő, a mozi igazgatója volt. Ezen kívül Drake Bell és Josh Peck is feltűnt a sorozatban, más-más epizódban, valamint Jerry Trainor (iCarly) és Kenan Thompson is (Kenan & Kel).


A színészeket egyébként nem féltem, hisz mióta befejeződtek a forgatások (már több mint 1 éve) majdnem mindenkinek sikerült továbblépnie. Victoria és Elizabeth most a zenei karrierjükre koncentrálnak, ahogy Ariana is, aki közben szerepel a Sam & Cat-ben, Avan Jogia pedig a Twisted című sorozat főszereplője. Végezetül pedig Daniella hamarosan forgatja a Tündéri keresztszülők című sorozat következő filmjét, valamint egy horror filmet is.

A kezdetek kezdetén.
Értékelés: 8/10
Még egyszer mondom nem úgy értékelem, ahogy például a Gleet, hisz össze sem hasonlítható a kettő. Az utolsó évad már nem tetszett annyira, mint a többi, ezért levonok 1 pontot. Azonban szívesen elnéztem volna továbbra is, de minden jónak vége szakad egyszer. Csak kár, hogy ilyen hirtelen történt.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés