2015. április 25., szombat

Helyzetjelentés: FOX


A Cikksorozat folytatódik.
Új Cikksorozatot indítok a blogon, amelyben be fogok számolni az Amerikai országos csatornák sorozatainak állapotáról, hogy pontosan melyek vannak már berendelve az újabb szezonra, melyeket kaszáltak időközben, valamint azt is megsaccolom, hogy mely szériák vannak biztonságban, vagyis a 2015/2016-os évadban is számíthatunk-e új részekre, avagy sem.
A Cikksorozat további részei: ABC - FOX  - The CW

Ezúttal a FOX sorozatait veszem górcső alá. Szegény csatorna egyáltalán nincs most szerencsés helyzetben, hiszen a tavalyi évadhoz képest a legtöbb sorozatának nézettsége visszaesett, az idei pilotjai pedig egyáltalán nem mentettek a helyzeten, kivéve természetesen az Empire-t. Rajta kívül egyik újoncát sem mondanám túlságosan sikeresnek, még a The Last Man on Earth-t sem, hiszen szerintem a koncepció alapján jóval nagyobb nézettségre számolt a csatorna, ahogy én is. A régi húzósorozatai ma már a fasorba sincsenek, míg a Glee sajnos véget ért, addig a Bones számára sem jósolok már nagy jövőt.

De jöjjenek inkább a sorozatok, külön-külön.



BACKSTROM
Nehéz helyzetben van a széria, hiszen ha csak az idei pilotokat vesszük figyelembe, akkor egyértelműen megérdemelné a folytatást, viszont mégsem hoz olyan combos számokat, ráadásul a tapasztalatok szerint a második évadban inkább visszaesni szokott a nézettség, mintsem növekedni. Szerintem minden azon múlik, hogy a Bones vagy a The Following kap-e folytatást avagy sem. Kíváncsi leszek a májusi upfronts-ra, az biztos.

Berendelési esély: 40 %



BOBS'S BURGERS (BOB BURGERFALODÁJA)
A sorozat nézettsége a tavalyi évadhoz képest nem sokat változott, jelen helyzetben pedig ez is elég a FOX számára, bár nyílvánvalóan a gyártási költségek sem lehetnek olyan magasak. A csatorna tehát már berendelte a sorozat hatodik évadát.



BONES (DR. CSONT)
A vezetőség jelenleg is tárgyal a színészekkel az esetleges folytatással kapcsolatban. A sorozat nézettsége sajnos már rég nem olyan jó, mint régen, mondjuk az újabb sorozatokhoz képest azért nem is olyan rossz, de nyilván a gyártási költségek sokkal nagyobbak. Véleményem szerint Bones és Booth története nagyon megérdemelné a folytatást, ha mást nem, legalább egy 13 részes utolsó évad keretében. Remélem, hogy sikerül megállapodni a folytatással kapcsolatban. A berendelési esély százalékát elsősorban a nézettség alapján adom meg.

Berendelési esély: 80 %



BROOKLYN NINE-NINE (BROOKLYN 99: NEM SZÁZAS KÖRZET)
A sorozat a tavalyi nézettségét tartani tudta, sőt mit több egy-egy rész erejéig még javított is az eddigi eredményén, így egyértelmű volt a folytatás. A FOX még januárban berendelte a harmadik évadot. Azt hiszem ideje lenne belenéznem az első évadba, a pilot óta ugyanis parkolópályára tettem a sorozatot.



EMPIRE
Valószínűleg a FOX vezetői álmukban sem gondolták volna, hogy ekkora sikert fog elérni az Empire. Teljes lakosságban részről-részre emelkedett a nézettsége, és a kereskedelmileg fontos 18-49-es korosztályban is csak egyszer volt egy kis ingadozás. Az évadzáró epizódot majdhogynem kétszer annyian nézték meg, mint a pilotot, erre pedig rég nem volt már példa egyetlen csatorna esetében sem. Ezek után a második évad már természetesen berendelve, az előzetes hírek alapján pedig a második etap is 12 epizódos lesz.



FAMILY GUY
Még mindig egész szép számokat hoz az animációs sorozat, nagy előnye pedig a legtöbb sorozattal szemben, hogy a tavalyi évadhoz képest alig esett a nézettsége, így szerintem jövőre is képernyőn lesz még Peter Griffin és családja, legalábbis nagyon bízok benne, mert bizony megszerettem a szériát.

Berendelési esély: 80 %



GLEE (SZTÁROK LESZÜNK)
Az egyre csak csökkenő nézettség miatt sajnos véget ért kedvenc sorozatom. A hatodik évadot is csak azért kapta meg, mert két évvel ezelőtt két évadot rendelt be a csatorna. Mindent összevetve egész jó kis részeket láthattunk az utolsó évadban, így nyugodtan állíthatom azt, hogy méltóságteljesen búcsúzott a sorozat. Ettől függetlenül még jó darabig hiányozni fog. #GleeForever



GOTHAM
2014-ben elég jó nézettséget hozott a sorozat a csatornának, így a FOX már be is rendelte a sorozat második évadát. Igen ám, de a szünetéből nemrég visszatért sorozat utóbbi két része nem éppen szép számokat ért el, konkrétan sorozatminimummal tért vissza, ami egyáltalán nem jó hír. A második évad valószínűleg már maradni fog, ám a további sorsa nagy kérdés lesz jövőre.



GRACEPOINT
A folyamatosan csökkenő nézettség miatt teljesen érthető okokból kaszálta a FOX a szériát, ami egyébként az angol Broadchurch feldolgozása. Ebből is látszik, hogy nagyon nem egyezik meg a brtitek és amerikaiak ízlése, hiszen ami a szigetországban siker, az Amerikában nem feltétlenül az.



HIEROGLYPH
A csatorna fejesei sajnos időközben meggondolták magukat, és még a premier előtt kaszálták a sorozatot. Ettől függetlenül itt a helye a listán, hiszen ebben a tévés évadban mutatkozott volna be. Sajnálom, hogy még az esélyt sem kaphatta meg a bizonyításra, pláne azért, mert az előzetes nekem nagyon is bejött. De hát ez van.



MULANEY
Nagyon nem jött be a nézők számára a sorozat, bár ez a csatorna hibája is, hiszen össze-vissza adták le az epizódokat. Az eredetileg 16 részesre berendelt első évadot még tavaly novemberben gyorsan visszaszorították 13 epizódra. Ettől függetlenül hivatalosan még a mai napig sem lett kaszálva, bár nem sok esélyt látok a második évadra, pláne, hogy az egyik állandó szereplő (Elliott Gould) már egy pilotszerepet is elvállalt...

Berendelési esély: 0 %



NEW GIRL
A mostani FOX-os átlagokhoz képest még mindig egész jól teljesít a New Girl, noha már rég oda az első évados átlagos hét milliós nézettség, a csatornának mégis megéri még folytatni, így az ötödik évados berendelést már megkapta. Természetesen nem utolsó szempontként nyilván bejátszott az a tény is, hogy a következő szezonnal fogja elérni a sorozat a bűvös 100 részes álomhatárt, ez pedig a szindikátusi sugárzásban nagyon fontos. A főszereplő, Zooey Deschanel egyébként a terhessége miatt csupán négy részt fog kihagyni a következő évadból, mivel a terhességét nem írják bele a sorozatba.



RED BAND SOCIETY
Az egyik legjobban várt újonc kétségkívül a Red Band Society volt, ami sajnálatos módon már mondhatni a premierjével megbukott, legalábbis a második epizódra 15 %-ot csökkent a nézettsége, a csökkenés pedig annyira nem állt meg, hogy az évad utolsó három epizódja már Szombaton került adásba. Mindennek ellenére a FOX egy kisebb költségcsökkentés ellenében szívesen berendelt volna további részeket a sorozatból, melyeket a nyáron tűztek volna képernyőre, azonban a gyártó ABC Studios ebbe nem ment bele. Januárban arról szól a fáma, hogy az ABC Studios megpróbálja eladni más csatornának a sorozatot, ám azóta nem jött hír. Nagy valószínűséggel nem jártak sikerrel, így sajnos nem lesz folytatása a sorozatnak. Ezt bizonyítja az a tény is, hogy néhány színész már más sorozatokban fog feltűnni a közeljövőben. Hivatalosan tehát még nincs kaszálva a sorozat, de szinte semmi esély sincs a folytatásra...

Berendelési esély: 0 %



SLEEPY HOLLOW (AZ ÁLMOSVÖLGY LEGENDÁJA)
Akárcsak a többi sorozat esetén bizony a Sleepy Hollow adatai is csökkentek tavalyhoz képest, ám a mostani állapotokhoz képest igen szépen megtudta tartani a több mint négymilliós nézettségét, mondjuk 18-49-es kategóriában látok én egy kis kivetnivalót, ettől függetlenül a FOX már rég berendelte a harmadik évadot, így a sorozat a 2015/2016-os évadban is jelen lesz.



THE FOLLOWING (GYILKOS HAJSZA)
Nagyon megcsappant a sorozat nézőtábora, a legutóbbi része (3x09) például elég gyatrán teljesített, csupán a The CW sorozatainál ért el jobb eredményt. Ilyen adatok mellett egyértelmű lenne a kasza, de ahogyan már említettem mostanában nagyon rájár a rúd a csatornára. Jelen pillanatban szerintem kétesélyes a szituáció: a vezetőség vagy megelégszik ezekkel a számokkal, és berendelik a negyedik évadot, vagy inkább kaszálnak.

Berendelési esély: 50 %



THE LAST MAN ON EARTH
Egész szép nézettséggel nyitott a sorozat, és a kezdeti számokat nagyjából meg is tudta tartani, plusz az idei újoncok közül a legtöbb megbukott, így a FOX értelemszerűen már be is rendelte a második évadot. Egyelőre még csak az első két részt láttam, ami elég volt ahhoz, hogy a folytatásba is belenézzek majd.



THE MINDY PROJECT
Sosem volt túlságosan nagy nézettsége a sorozatnak, ám mindig szerencsés helyzetben volt, hiszen még mindig képernyőn van. Az idei, harmadik évad március végén ért véget, és bizony az évadzáró epizód ellenére sem tértek vissza a nézők, ettől függetlenül nagy esély van a negyedik évadra, ha más miatt nem is, hát a szindikátusi sugárzás miatt. Nagyon remélem, hogy valóban lesz negyedik évad, és ha netalántán az lenne az utolsó, akkor kaphatna egy igencsak szép lezárást a sorozat. Ami engem illet, az első évadot nemrég daráltam le, és nagyon bejött, így nemsokára nekikezdek a másodiknak is. :)

Berendelési esély: 70 %



THE SIMPSONS (A SIMPSONS CSALÁD)
A csatorna legrégebb óta futó animációs sorozata, így kétlem, hogy egyhamar kaszálnák. Ezt a tényt erősíti továbbá a sorozat egyik producerének, Al Jean januári twitter bejegyzése, miszerint a sorozat szeptemberben is képernyőn lesz a soron következő huszonhetedik évadával. Hivatalos berendelés még nem érkezett, ám minden bizonnyal valóban lesz huszonhetedik évad.

Berendelési esély: 90 %



WAYWARD PINES
A sorozat premierje már tavaly nyár óta csak húzódik, nem tudni miért. Hivatalosan Mini sorozatként van említve azaz nagy valószínűséggel nem lesz folytatás, bár ha jó lesz a nézettsége, akkor kitudja. Bár nem hiszem, hogy azért halogatják már régóta a premiert, mert túlságosan bíznának a szériában... Persze még érhetnek meglepetések.



WEIRD LONERS
Az idei évadra nem sok újonc vígjátéksorozatot rendelt be a csatorna (szám szerint hármat), ám a választék közül a Weird Loners keltette fel a legjobban az érdeklődésemet. Véleményem szerint a pilot egész jó lett, ám az amerikaiak sajnos esélyt sem adtak a sorozatnak, hiszen rendkívül gyenge számokkal nyitott. Mondjuk az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a FOX sem promózta túlságosan. Akármi is álljon a háttrében, a negyedik részre eljutott odáig, hogy egy New Girls ismétlés lealázta, így természetesen esélytelen a folytatás...

Berendelési esély: 0 %

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés