2015. augusztus 13., csütörtök

Pilotkritika: Younger

Az biztos, hogy hamarosan bedarálom a teljes első évadot.

Igazság szerint már pár hónappal ezelőtt megnéztem a Younger első részét, csak aztán annyira elfeledkeztem róla, hogy bizony a kritika írás is elmaradt. Most ezt a hiányosságot szeretném pótolni. Még mielőtt azt hinnétek, hogy azért felejtkeztem el a sorozatról, mert annyira rossz volt, erről szó sincsen, csupán sok minden közbe jött minden szempontból, de ezúttal csakis Hilary Duff legújabb a showjára koncentrálok. A Younger tehát az első rész alapján igencsak tetszett, mind az alapsztorit, mind pedig a megvalósítását nézem. Sajnos ami a nézettséget illeti, nem volt kasszasiker, a második évados berendelést azonban megkapta, így szerencsére jövőre is lesz belőle darálnivaló.


Nem csupán a csodálatos ex-Disney sztár Hilary miatt figyeltem fel a sorozatra, hanem az érdekes alapsztori miatt is, hiszen a középpontban egy középkorú anya, Liza áll, aki a gyerek miatt több éves kihagyás után úgy döntött, visszatér dolgozni, ám korára tekintettel senki sem alkalmazza. Miután rájön, hogy bizony többen is alig nézik huszonhat évesnek, az az ötlete támad, hogy a következő állásinterjún kihasználja a lehetőséget, és kb. az egyetemről frissen szabadult álláskeresőnek adja ki magát. Az állást megkapta, ám csak ezután jön a java, hiszen mindenkivel el kell hitetnie, hogy egy fiatal lány, ezáltal pedig nem ártana olyan életvitelt is folytatnia, mint egy huszonhat évesnek.

Spoileresen folytatom tovább!

Ahogy a bevezetőben is említettem, az alapsztori után maga a megvalósítás is bejött, Sutton Foster nagyon szimpatikusnak tűnik, jól hozta Liza szerepét, azt azonban kénytelen vagyok megjegyezni, bármennyire is fiatalosnak tűnik, huszonhat évesnek azért nem néz ki a színésznő, ami egy picikét visszavesz az élvezhetőségi faktorból. Ezt azonban rengeteg pozitívum ellensúlyozza, többek között azok a jelenetek irtóra jók voltak, amikor is fiatalabbnak adta ki magát, hiszen nem egy vicces és néhol már picit kínos, de pozitív értelemben kínos pillanatot okozott.


Már maga a munkahelyes sztori miatt megéri majd folytatni, ám a készítők itt nem álltak meg, hiszen Liza ráadásul még be is pasizott, és naná, hogy nem a saját korosztályából. A srácot egyébként Nico Tortorella alakítja, aki a The Following-ból (itthon Gyilkos hajszaként adja az RTL II) lehet ismerős, valamint eredetileg az egy évad után megbukott Eye Candy-ben is benne lett volna, ám az eredeti pilot leforgatása után sok mindenkit lecseréltek, köztük Tortorella-t is. A végeredményt tekintve szerintem nem is baj, hiszen itt a Younger-ben egy igencsak érdekes karaktert kapott Josh személyében, arra pedig már most kíváncsi vagyok, vajon hosszú életű lesz-e ez a kapcsolat azután is, ha egyszer kiderül az igazság. :)


Ami a többi mellékszereplőt illeti, Hilary sajnos nem kapott sok szerepet a pilotban, éppen ezért a karakterét sem tudom egyelőre hova rakni. Volt itt még ugyebár egy legjobb barátnő is, valamint elvileg a főnök is itt lesz a folytatásban is, nem beszélve Liza lányáról, aki eléggé bekavarhat az édesanyjának, szóval ezek alapján egyáltalán nem lesz unalmas az évad hátralevő része.

Értékelés: 9/10.
Összességében egy remek pilot kerekedett ki az egészből, azt az egy pontot is csupán elsősorban Sutton Foster miatt vontam le, de ha a továbbiakban is ilyen jól fogja hozni Liza-t, akkor az évadkritikában ezt már nem fogom figyelembe venni, ígérem. Egyelőre a The CW kínálatán szeretnék túllesni, de aztán a Younger fog következni a daralistámon, remélhetőleg még a nyáron sorra is kerül. Addig is bátran ajánlom a sorozatot mindenkinek, ám a Szex és New York rajongók előnyben vannak, hiszen mindkét széria Darren Star nevéhez fűződik, ami a stíluson és helyszín választásán meg is látszik.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés