2016. június 17., péntek

Teen Wolf (Farkasbőrben) S05/2: Az ötödik évad második feléről

Egyértelműen más irányt vett a sorozat.

Továbbra is a kedvenc sorozataim közé tartozik a Teen Wolf, azonban az ötödik évadban olyan koncepcióváltozás történt, a fiatalabb szereplők kiemelésével, amit nem feltétlenül tudok elfogadni, pláne annak fényében, hogy a rangidősek továbbra is elképesztően jól teljesítettek, ez esetben elég csak a Lydia-Parrish párosra gondolni. Ugyanakkor a főszál eseményei mégiscsak bejöttek, és tulajdonképpen minden epizód izgalmas volt a maga nemében, éppen ezért eléggé vegyes érzéseket váltott ki belőlem az ötödik etap második fele...

Figyelem! A kép után, szokás szerint már Spoileresen leszek.


A folytatásban tulajdonképpen csak még inkább fiatalodott a szereplőgárda, amivel még nem is lett volna semmi problémám, ha megtartották volna az egyensúlyt, és a végzős szereplőink is legalább annyi játékidőt kaptak volna, mint az újoncok. Ehelyett sokkal jobban előtérbe került Liam és vele együtt Hayden is, ám most sokkal kevésbé tudtam értékelni a közös jeleneteiket, mint korábban, sőt, végig az volt az érzésem, hogy ők ketten tulajdonképpen csak gyengítik egymást, pedig mindkét karaktert erősnek ítéltem meg külön-külön, vagyis látok bennük potenciált, amit az írók azonban eddig nem nagyon használtak ki.

Visszatérve a kemény maghoz, az előbb picit túloztam azzal, hogy nem kaptak nagy teret, mert például Malia is kapott egy külön szálat a sivatagi farkas felbukkanásával, csak ezzel az volt a legnagyobb problémám, hogy teljes mértékben időhúzásnak éltem meg az egészet. Egészen egyszerűen szerintem nem ez volt e legmegfelelőbb idő Malia anyjának behozására, mikor itt lett volna Kira és a róka énjének problémája, amivel igenis többet kellett volna foglalkozni, de erre sajnos már esély sincsen, hiszen ahogy azt már korábban megírtam, Arden Jo már biztosan nem fog visszatérni a hatodik évadra. Arden távozásával pedig a Scott-Kira párosnak is lőttek, bár jobban belegondolva az egész évad során meglepően hanyagolták a párost, amit rettentően sajnálok. Kira távozásával egy rettentő szerethető és kiaknázatlan karaktert veszített a sorozat, éppen ezért nagyon remélem, hogy nem lesz végleges a távozása.


Ami a főszálat illeti, sokkal jobban bejött ez az orvosos évad, mint két évvel ezelőtt a Nogicune szál, ezzel pedig az írók bebizonyították, hogy 20 rész esetében is képesek majdnem ugyanúgy megtölteni a sztorit, mint 10 epizód során, ez pedig nagyon is becsülendő dolog. A leginkább mégis annak örülök, hogy végre fény derült Lydia illetve Parrish valódi mivoltjára, vagyis-hogy kvázi milyen szerepet is töltenek be ebben a természetfeletti világban. A közös jeleneteiket pedig nagyon élveztem, egyáltalán nem bánnám, ha előbb vagy utóbb összejönnének, már csak azért is, mert a romantikus vonal eléggé kihalt a sorozatból, hiszen a Scott és Kira páros mellett a Stiles és Malia páros is eléggé a háttérbe került.


Teo is sokat hozzátett ahhoz, hogy végig izgalmas maradjon a történtet. Nála gonoszabb karaktert még nem nagyon láttam a sorozatban. Hihetetlen, mennyire képes kihasználni az embereket, és ha az érdekei úgy kívánják, akkor a saját falkáját is képes megölni. A falkájával kapcsolatban képbe került egy pár új szereplő, akik hellyel-közel egész jól teljesítettek, a legjobban mégis Tracy fogott meg, éppen ezért a megölésekor konkrétan majdhogynem vérzett a szívem: szép ívet járt be a karakter, annak ellenére, hogy a negatív oldalt erősítette, arról már nem is beszélve, hogy mennyire jó volt viszontlátni Kelsey Asbillet, akit még anno a Pair of Kings Disney-s sorozatban ismertem meg. Ettől függetlenül mégsem tudok neheztelni Teora, sőt mi több, tulajdonképpen még meg is kedveltem, éppen ezért bízok benne, hogy fel fog még bukkanni a hatodik évadban is.

Értékelés: 8/10.
Mint már említettem, továbbra is a kedvenc sorozataim közé tartozik a Teen Wolf, csak ezúttal már több hibát és kihagyott ziccereket véltem felfedezni, mint korábban, éppen ezért nyolc pontnál többre nem tudom értékelni a teljes ötödik szezont. Remélem, hogy a remélhetőleg hamarosan debütáló hatodik évad is legalább olyan izgalmas lesz, mint ez, és az írók meg fogják találni az aranyközéputat a régi veteránok és fiatalabb szereplők között.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Keresés